maxjussila Suum cuique

Nauruja elämäni varrelta

Kuin kaksi marjaa:

Rajakki: ”Menetin uskoni ja luottamukseni Suomen oikeuslaitokseen Jussi Halla-ahon saaman tuomion myötä.”

Suvakki: ”Menetin uskoni ja luottamukseni Suomen oikeuslaitokseen Johanna Vehkoon saaman tuomion myötä.”

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Mitäpä tuohon lisäämään.

Joskus pitkänkin tekstin voi tiivistää muutamaan riviin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Totta, kannattaa kuitenkin odotella lainvoimaista päätöstä, ja sitten vasta menettää uskonsa :)

Ennustaminen on vaikeaa, joten pysytään päätöksissä, jotka ovat valmiita.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Niinpä, se Asema-aukion juttukaan ei jaksanut odotella hovioikeuden päätöstä. Täällä tekijästä tehtiin tappaja jo ennen yhdenkään oikeusasteen ratkaisua. Tappajaa ei tekijästä sitten saatu edes hovioikeudessa.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

No tällaisiahan nämä "hyvät ihmiset" ovat, nämä pyhimyksinä itseään pitävät. Tuomitsevat tekijän jo ennen kuin oikeus, ja ihan sen tähden että hän kuului väärään porukkaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Joo, se asema-aukion tapahtuma onkin hyvin verrattavissa tähän tapaukseen.

Vähän sama kuin vertaisi punaisiapäinkävelyä, maanpetokseen. :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #31

Missasit pointtini. Tapaukset sinänsä ovat erilaiset. Sinullakin oli kovasti varma käsitys tuomiosta tuossa aiemmassa tapauksessa ja näemmä samoin nyt. Vouhotus ja sekoilu molempien ympärillä näyttää samalta.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kolikon kaksi puolta kertovat siitä, että Suomessa kiihotukset ja kunnianloukkaukset napsahtavat (liian) helposti samalla kun toivoisi oikeuslaitoksen priorisoivan resurssejaan vähän huolellisemmin kuin 15 päiväsakon tapaukset. Aivan hullua on jos tämä otetaan korkeiampaan oikeuteen ...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala
Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Joo. Joka tapauksessa vitsi menee vielä pitemmälle mikäli Lokka tekee kaikista twitter sankareista rikosilmoitukset siellä kun moni urho uhmaa ja huutelee hänelle rasistinatsia ja joku Jari Tervo on niin rohkea, että suuressa viisaudessaan naputtaa Anus Lokka. Ihmisten sekoilu nyt on wanha juttu se mikä on merkittävämpää on oikeuslaitoksen seuraava siirto.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Hyvin ovat ihmiset näilläkin palstoilla erotelleet itsensä meihin ja heihin. Aika harva tajuaa että me ollaan kaikki ihan samaa sakkia ja samoin oikeuksin pitäisi elää.

Olen aina ihmetellyt kiivautta miten jotkut jaksavat pitää rotuerottelua yllä ja vielä kovalla metelillä. Tässä touhussa molemmat osapuolet voisivat katsella peiliin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei me olla samaa sakkia, en minä ainakaan ole perussuomalainen rasisti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kyllä olet, aivan samaa vaalikarjaa.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Tohtiiko sitä, edes kysyä minkä aatteen rasismia Ritala kannatattaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Kyllä sinä olet. Voisi melkein sanoa, että olette saman kolikon eri puoliskot, mutta tämä ei tainnut olla Majurin pointti, vaan se, että erilaisista mielipiteistä huolimatta, olemme samassa veneessä ja kaikilla pitää olla samat oikeudet.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #11
Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #11

Tunkekaa se "sama vene" sinne, missä aurinko ei paista. Nyt on sekin nähty, että persut laulavat täällä Kumbayaa...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #28

Ääripään edustajan tunnistaa helposti siitä, että hän jakaa ihmiset ryhmiin ja jotkut ryhmät muodostavat vihollisen, jota, vastaan pitää taistella. Vielä fanaattisempi sijoittaa kaikki erimieltä olevat tähän vihollisleiriin, kuten Snellman yllä tekee.

Edut. Sellainen tarkennus on paikallaan, koska muuten ymmärretään tahallaan väärin, että nämä ryhmät muodostetaan keinotekoisesti ajatusten perusteella. Toki luonnollisia ryhmiä esim. kansalaisuuden tai kulttuurin perusteella on olemassa, mutta sopivat nekin samaan veneeseen, kun puhutaan Suomen valtiosta.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #11

Paitsi että juuri toissa päivänä eräs perussuomalainen nainen, täällä blogistanissa, oli sitä mieltä että suomenruotsalaiset, jotka tosiaan eivät hänen esimerkissään olleet samassa veneessä mutta bussissa, eivät käyttäisi omaa äidinkieltään kun he puhuvat toisilleen koska RKP oli tohtinut olla persujen kanssa eri mieltä. No kai me kelpaamme kuitenkin soutajiksi vaikka emme nyt sitten saa puhua keskenämme. Ehkä saamme kuitenkin viheltää "Modersmålets sång" iloisesti?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #43

Jos noin on kirjoittanut, niin typerästi on tehnyt. Ei se kuitenkaan persujen linja ole. Ääriajattelijoita löytyy jokaisen puolueen kannattajista. Ei siitä niin kauaa ole, kun RKP piti tunnetun rasistin nimeä kantavaa mitalia suurena kunnianosoituksena.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#6
"Ei me olla samaa sakkia, en minä ainakaan ole perussuomalainen rasisti."

Enää.

Muut ovat vielä sinun käymässäsi siirtymävaiheessa.
Anna heillekin vielä vähän aikaa kääntää takkinsa.... ottihan se sinultakin aikansa

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Olemme loppupeleissä suomalaisia, ja kun lisätään näkökulmaa, ihmisiä, sinäkin, vaikka "niiltä" tulee lokaa niskaan välillä.

Ihmisiä ollaan vaikka miten meillä viiraisi. Hyvää Vehkoon oikeusjutussa on se että parhaassa tapauksessa se vähentää molempien osapuolten nimittelyjä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#4
Olen aina ihmetellyt kiivautta miten jotkut jaksavat pitää rotuerottelua yllä ja vielä kovalla metelillä. Tässä touhussa molemmat osapuolet voisivat katsella peiliin.
.................................

Rotuerottelua pitävät yllä vain rasistit. He voisivat toki katsoa peiliin ja hartaasti jotta pääsisivät stereotypioistaan ja ennakkoluuloistaan eroon edes pieneksi hetkeksi.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Älä viitsi. Kommenttisi perusteella jaat ihmisiä juuri kuten olen sanonut.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Juha Makkonen kirjoitti: "Rotuerottelua pitävät yllä vain rasistit. He voisivat toki katsoa peiliin ja hartaasti jotta pääsisivät stereotypioistaan ja ennakkoluuloistaan eroon edes pieneksi hetkeksi."

Stereotypia (sosiaalipsykologiassa): Mielikuva tai käsitys tietynlaisesta (ihmis-) tyypistä; kaavamainen, vahvasti yksinkertaistettu käsitys jostakin :D

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #23
Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Oikeuslaitos on menettänyt uskottavuutensa, koska raiskaajat ja murhaajat eivät saa kunnon rankaisuja, mutta olemattomista kunnianloukkauksista ja kiihottamisista annetaan tuomioita. Kannattaa kuitenkin muistaa, että eduskunta säätää lait, joten sieltä löytyy tämän ongelman juurisyyt.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Todennäköisesti et tiedä tai tunne oikeuslaitoksen toimintaa. Mediassa olleista joistain tapauksista vouhkataan kovasti mutta niistä ei tehdä minkään tason analyysejä luottamuksesta. Luottamus oikeuslaitokseen on aina ollut kärkikastia ja on edelleen.

Itse pystyn jonkin verran arvioimaan asiaa enkä ole havainnut luottamuspuutetta missään asteessa. Välillä huomaa väkisinkin että ratkaisut oikeasti menivät pieleen mutta ei se uskoa ole vienyt.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Ongelmaksi nykyään muodostuu se, että oikeudenkäynnistä on tullut niin kallista ja pitkäaikaista, että normikansalaisella ei ole siihen varaa. Oikeusturvavakuutukset ovat turvana pieniä ja ilmaista apua saavat varattomat. Varsinkin useiden ihmisten suurimman hankinnan, asunnon, ongelmista on vaikea hakea oikeudenpäätöksiä isojen taloudellisten riskien takia. Pienet riidat on toki parempikin sopia, kuin käyttää aikaa oikeudenkautta riitelyyn.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #22

Totta puhut mutta siinäkään ei ole kyse luottamuksesta vaan ulkoprosessuaalisesta ongelmasta joka pitäisi hoitaa. Vakuutusyhtiöiden oikeusturvat ja lainsäädäntö pitäisi saada ajantasalle.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #24

Majuri toivoo vakuutusyhtiöiden oikeusturvia ajantasalle. Vakuutusyhtiöt kuitenkin tekevät vain businesta samoin kuin ihmisille oikeusapua tarjoavien suurelle osalle mutta kyse on oikeasti niiden ihmisten oikeusturvasta joita nuo businesshemmot pyrkivät rahastamaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #25

Pysyisitkö mahdollisesti kirjoituksen aiheessa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #25

Voit Myyryläinen tietysti maksaa lakimiesten palkkion omastakin pussista tai riittävän fiksuna ajaa itse omat asiasi oikeudessa taikka olla riitelemättä. Meille hemmoille se on sama kuka maksaa. Ihan vain tiedoksi.

Itse pienituloisia ja vähävaraisia ajattelevana lähden siitä että jos jonkun muun saa maksumieheksi, aina parempi. Ja kas kummaa, niin asiakkaatkin yleensä ajattelevat. Helpointa oikeudessa on yleensä silloin kun vastapuolelle tulee henkilö ilman lakimiestä. Silloin yleensä vastapuoli maksaa.

Mutta jos ajattelee oikeusturvavakuutuksia, ne ovat jääneet yleisestä kehityksestä noin 20 vuotta jälkeen. Lainsäädäntö on kehittynyt ja vaikeutunut, yleinen kustannustaso noussut hurjasti mutta riitojen ratkaisun pitäisi olla ilmaista tai vähintäänkin halpaa. Kiinteistöriidoissa vakuutusyhtiöiden oikeusturva on nopeasti käytetty jos otetaan pari kolme asiantuntijaa antamaan lausuntoja.

Lainsäädännöstäkin taisin Myyryläinen jotain sanoa mutta et ottanut kantaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #29

Minä päätän ihan itse mitä kommentoin enkä majureiden käskystä.

Vaikka lainsäädännöllä voisikin rajata ja hillitä busineksentekoa ihmisten oikeudentarpeella. En kuitenkaan uskalla avautua tästä enempää sillä Jussila on kovin tarkka keskustelun rajoista minun suhteeni. Liekö muiden.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #33

Aivan yhtä tarkka. Olette nyt saaneet Majurin kanssa sanottua sanottavanne tuosta aiheesta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Onnistuvatko nämä äärioikeistolaiset tekemään Suomen oikeuslaitoksestakin epäluotettavan.

Estetään se äänestämällä oikeaa puoluetta jotta luottamusyhteiskunta säilyy.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

1970-luvulla sotaveteraanit ja suojeluskuntalaisetkin olivat hiljaista yhteiskunnan pohjasakkaa ja äärivasemmisto elämää suurempia sankareita.

Silti sosialistinen uudistus ei Suomessa toteutunut vaaliuurnilla toivotusti.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Heh heh.

Olisiko kuitenkin ollut kyse ihan eri asioista?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Blogin otsikko on tietysti totta, mutta jos nyt ruvetaan saivartelemaan, niin persut ovat huutaneet ääni käheänä maahanmuuttajien tekemistä raiskauksista Oulussa, vaikkei yhtään tuomiota ollut annettu.

Eli jos näissä tapauksissa haetaan saivartelemalla voittajaa ja suurinta älykääpiötä, niin se löytyy kyllä persussuomalaisista. :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kyllä minua jaksoivat kovasti viihdyttää ne ”Meillä on unelma”-tyypit, sen verran kun jaksoin sitä seurata matkan päästä. Puntit ovat aika tasassa.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Nämä "unelma"- tyypit ovat nykyään aika hiljaa, se "unelma" kun on vähän rapautunut realismin tullessa tilalle. - ainakin fiksuimmilla.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Joo.

Törkeää uutisointia, kun tuodaan epäiltyjä tekoja ilman tuomiota jo julki. Mitä, jos kyseessä onkin ollut jokin todella lievä raiskaus, josta rangaistuksena olisi käytännössä tulossa vain ehdollista?

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Oikeuslaitos käytti Suomen valtion määrittelemiä rajoja sananvapaudessa. Oikein.
Rajat pitää olla.
Jotain rajaa.
Laissakin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset