maxjussila Suum cuique

Väärinkäsityksiä

”Nämä suomalaisten Isis-naisten lapset ovat suomalaisia lapsia, joten heillä on suomalaisten lasten oikeudet.” Näin kirjoitetaan erään Puheenvuoro-kirjoituksen kommentissa. Kyseistä kirjoitusta ei voi enää kommentoida. 

Kirjoittaja jatkaa: ”Puhun blogissani siitä, että suomalaisilla lapsilla on suomalaisten lasten oikeudet, eivätkä ne rajoitu Syyriaan tai Irakiin tai minnekään muuallekaan.” Väärinkäsitys on selkeän äärimmäinen.

Suomalaisilla lapsilla (kuten myös naisilla ja miehillä) on ”suomalaisten” oikeudet Suomessa. Nämä oikeudet eivät ulotu Suomi-nimisen valtion lainkäyttövallan piirin ulkopuolelle ja ovat siten nimenomaan maantieteellisesti rajattuja oikeuksia. ”Suomalaisuudesta” ei johdu yhtään mitään oikeuksia lapsille, naisille tai miehille Syyriassa, Irakissa tai vaikkapa Botswanassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

27Suosittele

27 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

En puhuisi väärinkäsityksestä vaan tahallisesta ymmärtämättömyydestä. Ei niin typerää ihmistä ole edes puheenvuorossa joka ei ymmärtäisi, että ihmisoikeudet ovat konkretian tasolla se lappu jonka eri maat ovat tuoneet lakeihinsa eri tavoin ja tässä kohtaa Syyria, Irak ja Botswana menevät omien lakiensa mukaan, ei Suomen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Höpsistä Engren, et tiedä yhtään mistä puhut.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Noin kategorisesti ei kansainvälisen perheoikeuden sääntöjä voi tiivistää. Esimerkiksi suomalaisen vanhemman- käytännössä ainakin äidin- lapselle syntyy käsittääkseni oikeus saada Suomen kansalaisuus riippumatta siitä, mihin maahan hän on syntynyt. Tuo oikeus saattaa olla tässä ISIS-äitien tapauksessa tärkeä.

Eri maiden lainsäädännöt saattavat olla ristiriitaiset näiden oikeuksien suhteen, mutta niin ei voi sanoa, etteikö mitään oikeuksia missään tapauksissa syntyisi. Väärinkäsitys on nyt sinun puolellasi Jussila.

"Kun vain lapsen äiti on Suomen kansalainen, lapsi saa automaattisesti Suomen kansalaisuuden riippumatta siitä, missä valtiossa hän syntyy." -Migrin sivuilta

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Minä en kiistänyt kansalaisuuden ”syntymistä” vaan kirjoitin nimenomaan kansalaisista ja siitä, miten Suomen kansalaisen oikeudet eivät seuraa tätä Suomen rajojen ulkopuolelle.

Kertoisitko, mitä oikeuksia suomalainen vie mukanaan ulkomaille ja millä tavoin Suomen valtio toteuttaa niitä ko. maissa. Syntymällä saatu kansalaisuus ei vaadi valtion erityisiä toimenpiteitä toteutuakseen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Muistan Hannu Tapani Klami-vainaan kirjoista ja luennoilta niin vähän, etten kykene tästä asiasta syvälliseen keskusteluun. Pitäisi kuitenkin erottaa toisistaan Suomen lain sovellettavuus ulkomailla ja Suomen viranomaisten kansainvälinen toimivalta, ne ovat eri asioita.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #8

Toimivalta on sen oikeuden toteuttamisen kannalta olennainen. Kauan siitä on aikaa, kun HTK meille kummallekaan luennoi kansainvälisestä yksityisoikeudesta.

Minä kiinnitin nyt kyllä huomiota ensisijaisesti väitteeseen lasten oikeuksia koskevan sopimuksen soveltamisesta sillä perusteella, että Suomi on liittynyt siihen, ei sillä perusteella, että Syyria tai Irak olisi siihen liittynyt.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #13

Niin, eivätkö lasten ja muiden ihmisten YK-oikeudet ole jenkkityyliin "universaaleja," sellaisiksi ne on ainakin säädetty.

Al-Hol-casessa on kaiketi kysymys politiikasta eikä juridiikasta. Hallitukset haluavat suurieleisesti "pelastaa" omiaan, siitä saa hyviä kuvia ja PR-ää.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #15

Kovasti ne ovat universaaleja, mutta hirveän abstrakteja, jos niitä ei voida toteuttaa.

Yleisen oikeustieteen ongelmakenttään taitaa kuulua kysymys siitä, onko oikeus olemassa, vaikka/jos sitä ei toteuteta/voida toteuttaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #16

Minä harrastin aikanaan jatko-opiskelijana yleistä oikeustiedettä, mitään konkreettista en kylläkään saanut aikaan. Ehkä juuri siitä meni "nuppi sekaisin," kuten Engren muistuttaa kommentissaan 11. : D

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #18

Minä en lisurissa uskaltanut mennä yleisen oikeustieteen puolelle, oli Dworkin pelotteena.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #18

Noh blogisti Jussila on aika epäilyttävän näköinen ja luultavasti äärioikeistolainen putinisti vai miten ? :)

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #15

Syyria on muiden muslimimaiden tapaan määritellyt ihmisoikeudet Kairon julistuksen mukaan, ei YK:n ihmisoikeusjulistuksen mukaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #37

Valtaa Al-Holin leirillä pitävät kaiketi kurdien viranomaiset, jotka eivät halua välttämättä kuullakaan mistään "Syyrian laista."

http://www.arabnews.com/node/1505446/middle-east

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #38

Kurdeilla ei ole omaa valtiota, joten en osaa sanoa allekirjoittavatko he YK:n vai Kairon julistuksen. Jos joskun oman valtion saavat, niin toivoisin, että ainoana muslimivaltiona olisivat YK:n ihmisoikeusjulistuksen takana, mutta epäilen sitä hyvin vahvasti.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Eikö suomalaisuudesta seuraa ulkomailla ainakin se etu, että vaikeuksiin joutuessaan saa apuja suurlähetystön väeltä?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #29

”Voi saada” kun edustusto ”voi avustaa”.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

#2

Kirjoitat perhe- ja perintöoikeudesta, jossa on huomattavan paljon tahdonvaltaisia säännöksiä. Kansalaisuuslaki ei taas ole perhe- ja perintöoikeutta, ja on vaikea, koska automatiikka on abstrakti ja kansalaisuus syntymän perusteella pysyy abstraktina oikeutena, kunnes lapsi on merkitty Suomessa väestörekisteriin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Niin, tuon Migrin sivuilta löytyneen pätkän perusteella suomalaisella äidillä näyttäisi olevan ihan konkreettinen "oikeus" saada lapselleen Suomen kansalaisuus myös ulkomailla. Lapsella itselläänkin olisi tällainen oikeus. Tässä pitäisi tietenkin olla pykäläviittaus, mutta nykyään kai sitten on niin, että viranomaisten nettisivut ovat jo itsessään "oikeuslähteitä." Minä olen entinen liikejuristi enkä lähde tätä asiaa syvemmältä tonkimaan : )

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #24

No, liikejuristi tietysti minäkin, mutta hämmästytti tuo minusta selkeä väärinkäsitys siitä, miten tuo ”noudattaminen” onnistuu kun viranomaisella ei ole toimivaltaa.

Ei tuo syntymässä saatu Suomen kansalaisuus kansalaisuuslain mukaan sentään ihan läpihuutojuttu ole. Migrin sivulta näyttää puuttuvan tämäkin:

”Lapsi saa syntyessään Suomen kansalaisuuden, jos:

4. lapsi syntyy Suomessa eikä saa syntyessään minkään vieraan valtion kansalaisuutta, eikä hänellä syntymänsä perusteella ole edes toissijaisesti oikeutta saada minkään vieraan valtion kansalaisuutta.”

Kysymys on siitäkin, minkä valtion kansalainen äiti oli lapsen synnyttäessään, jos halutaan äidin mukaan mennä.

Kaikki valtiot eivät hyväksy myöskään monikansalaisuutta, jonka Suomi tekee.

No, eiköhän tämä riitä minullekin tältä erää.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Mikko, on niitä yksi tai kaksi.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Snelmann ilmoittautui juuri joukkoon.

"Mutku mä haluun, niin kyllä sen täytyy näin olla... MÄ HALUUN!!!!"

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Noin hölmö et oikeasti ole sinäkään. Jos asia pyyhkii yli hilseen, voi yhtä hyvin olla kommentoimatta.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #10

Täh?

Juurihan sinä yrität perustella, kuinka jotkut suomalaisten ihmeoikeudet menisivät toisten maiden lakien edelle kohdemaissaan.

Vai ymmärsinkö kommenttisi väärin?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #12

Täh? Onko täällä jossain "Snelmann?"

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #36

Varo hierasemasta hyttystä ettei nahka mene rikki.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #36

#36

On.
Käyttää vaan eri nimeä salatakseen todellisen henkilöllisyytensä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Nojoo, Snellman. Suurin osa nyt kyllä huomiohuoraa ja trollaa kuten joku Ritala, mutta kai se on pakko uskoa, että Snellmanin nuppi nyt on vain täysin sekaisin ja hänelle et co menee jo liian vaikeaksi ymmärtää, että on eri valtioita eri lainsäädäntöineen ...

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Miten näiden ISIS-lasten isien oikeudet? Minkä maan kansalaisia he ovat isiensä kautta? Isät on tapettu, mutta entä isovanhemmat ja sedät ja serkut ja muut isien sukulaiset? Minkälaisia vaatimuksia ja oikeuksia heillä on?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ei kun kaikki Suomeen. Hallituksen tulevaisuusinvestointi.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Syyrian poihjoisosassa olevalla kurdien asuttamalla alueella on mainittu al-Holin leiri, jota kurdit vartioivat. Kudistan, kuten kurdit itse aluetta nimittävät, ei ole oma valtio sen paremmin Turkissa kuin Irakissakaan. Näin ollen Syyrian maaperällä käydyissä taisteluissa todetut rikokset, kuten myös kurdien taistelussa isis-taistelijoita vastaan, käsitellään luonnollisesti kaikki maassa tehdyt mahdolliset rikokset Syyrian lain mukaan. Näin itse käsitän asian olevan. Syyriassa on oma lainsäädäntönsä, niin perustuslain näkökulmasta kuin rikoslainkin kohdalla katsottuna. Syyria taitaa olla niiden maiden joukossa, jotka ovat solmineet ns. Kairon julistuksen, eikä ratifinoineet YK:n ihmisoikeussopimuksia.

Kirjoittaja Jussila on täysin oikeassa omankin käsitykseni mukaan siinä, että meidän lakimme ei ulotu sellaisen maan alueella tapahtuviin mahdollisiin rikoksiin, joilla mailla on omat lakinsa tuomitsemiseen. On sitten eri asia tuomion julistamisen jälkeen ryhtyä vaatimaan esim. kuolemantuomion poistamista tuomiosta. Saksa taitaa olla näin menetellyt omien kansalaistensa kohdalla Irakissa julistetuista kuolemantuomioista.

Suomella ei ole laillista oikeutta toimia toisen valtion alueella. Ei edes lastenoikeuksien nimissä vaan kyllä sekin toimii Syyrian lain mukaisesti. Parasta olisi perustaa kansainvälinen tuomioistuin tutkimaan mahdollisten rikoksiin osallistuneiden teot ja tuomitsemaan niistä. On lasten vanhempien päätäntävallassa luovuttavatko he lapset Suomeen ylipäänsä eroon heistä. Väkisin tätä huostaanottoa ei voi tehdä, sillä ei meidän lainsäädäntömme ulotu toisen valtion alueelle ilman tuon valtion siirtopäätöstä huostaanotosta.

En voi mitenkään käsittää monissa kirjoituksissa esiintyvää meuhkaamista asian ympärillä vastoin lainsäädäntömme huomioonottamista (valtion osallistumisesta "pakkosiirtoon").

Lisäys; https://fi.wikipedia.org/wiki/Ihmisoikeudet#Islami...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

En kirjoittanut rikoslaista, koska ulkomailla tehtyihin rikoksiin voidaan kyllä soveltaa Suomen lakia.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Totta. Ainakin niissä tapauksissa kuin rikosta ei ole tehty minkään vieraan valtion maaperällä, mutta tutkitaan ja oikeuskäsittely suoritetaan Suomessa sekä niissä tapauksissa kun rikos/rikokset tutkitaan ja tuomitaan täällä. Eli jos isis-kalifaatissa asuneet tuodaan tänne tutkittavaksi ja mahdollisesti oikeuskäsittelyyn, niin tuomiot tulee meidän lainsäädännön mukaisina. Jooko?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #19
Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jokainen voi näitä asioita googlata hetkessä ja ei jaksa aina toistaa. Mutta nyt esim. Suomen vankiloissa on paljon venäläisiä koska täällä kannattaa rikostella ja lusia kun tuomiot ovat matalia. Venäläinen voisi toki mennä lusimaan tuomionsa myös kotimaahansa mutta kukaan ei tietysti mene kun olosuhteet ja tuomiot ovat hieman eri sfäärissä. Samoin suomalainen voi ulkomailla rötöstellessään anoa siirtoa Suomeen mutta se on aina ko. maan päätäntävallassa eli tässä kohtaa Syyria ei tunnu olevan kiinnostunut moiseen vaan tutkii rikokset itse, tuomitsee ne itse omien lakiensa mukaan. Kaikki tämä nyt luulisi olevan itsestäänselvää.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Lastensuojelulaki 13.4.2007/417 koskee myös ulkomailla oleskelevia:

”17 § (12.6.2009/437)
Lastensuojelun järjestäminen eräissä erityistilanteissa [--]
Lastensuojelun järjestäminen sellaiselle lapselle, jonka vanhemmat tai toinen heistä on tai on ollut Suomen kansalainen, mutta jolla ei ole sosiaali- ja terveysministeriön selvityksen mukaan asuin- tai oleskelukuntaa Suomessa ja jonka sosiaali- ja terveysministeriö saamiensa alustavien tietojen perusteella ei katso saavan asianmukaista huoltoa asuin- tai oleskelumaassaan, kuuluu 1 momentissa säädettyjen perusteiden mukaan määräytyvälle kunnalle. Lastensuojelua voidaan tämän momentin nojalla järjestää vain, jollei 1 momentissa mainitusta asetuksesta tai Suomea sitovasta valtiosopimuksesta muuta johdu.

Asianomainen kunta voi pyytää ulkoasiainministeriön välityksellä virka-apua lastensuojelutarpeen selvittämiseksi ulkomailla. Selvityksen voi ulkomailla tehdä myös sellainen henkilö, joka konsulipalvelulain (498/1999) 33 §:n mukaan voi suorittaa julkiselle notaarille kuuluvia tehtäviä.
Jos lapsi on valtiossa, joka on toimivallasta, sovellettavasta laista, toimenpiteiden tunnustamisesta ja täytäntöönpanosta sekä yhteistyöstä vanhempainvastuuseen ja lasten suojeluun liittyvissä asioissa Haagissa 19 päivänä lokakuuta 1996 tehdyn yleissopimuksen osapuoli tai jos muutoin on aihetta otaksua, että tällaisen valtion viranomaisilla on lapsen suojelun kannalta merkityksellisiä tietoja, pyyntö lastensuojelutarpeen selvittämiseksi voidaan osoittaa oikeusministeriölle.”

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2007/20070417

Lastensuojelun järjestäminen ns.isis-lapsille näyttäisi kuuluvan Helsingin kaupungille, sikäli kun 1 momentin -puuttuu yllä - perusteella ei muuta vastuukuntaa löydy.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Helsingin kaupungin täytyy varmaan sitten lähettää sosiaaliviranomaiset pakkohuostaanottamaan lapset Al-Holin leiriltä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Ei suomi ole tehnyt mitään sopimuksia tuon valtion kanssa jossa isistaistelijat ovat jälkikasvunsa kanssa,vai onko?Laitappa se sopimus esiin ,saavat muutkin katsella.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Virka-apua”, niinpä, taaskaan ilman toimivaltaa, joka on virka-apupyynnön kautta saatu paikallisilta viranomaisilta, suomalaisen ”oikeudet” ulkomailla eivät toteudu, eikä lakia voi noudattaa, vaikka kuinka tavattomasti haluaisi.

Ei Suomessa päätetyllä lastensuojelutoimenpiteellä ole mitään merkitystä, jos sitä eivät paikalliset viranomaiset pane täytäntöön.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei kai kukaan ole niin tyhmä, että luulee, suomalaisuuden jotenkin painavan ulkomailla tehtyihin rikoksiin.

Se on sitten ihan eri asia, miten suhtautua minkäkin maan oikeuden toimintaan.

Näiden naisten tapauksissa he ovat tehneet täysin älyttömiä päätöksiä, ja senpä vuoksi he ovat pulassa.

Sitten kun aletaan miettiä millä lailla Syyrian diktatuurissa saa oikeutta, se on sitten eri asia.

Tyhmyydestä kärsii, mutta ehkä siitä ei pitäisi kuitenkaan antaa lasten kärsiä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ritala, kun en nyt kuitenkaan tainnut ottaa kantaa rikoksiin, vaan siihen, että suomalainen viranomainen ei ole ulkomailla toimivaltainen, joten ”suomalaisuus” ei tarkoita sitä, että suomalaiselle Suomessa kuuluvat oikeudet toteutuisivat missä tahansa. Tämä näyttää olevan joillekin mahdottoman vaikeata ymmärtää.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Eikös kumminkin ole kyse rikoksesta(liittyminen terrorijärjestöön) ja en ole nähnyt vielä tapauksia jossa suomen kansalainen on haettu pois thaimaasta, jossa se on paikallisen lainsäädännön puitteissa tuomittu ja passitettu vankilaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Terroristijärjestön jäsenyys ei ole rikos.

Rikosoikeudellinen vastuuikä on 15 vuotta.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Niin Suomessa. Mites Syyriassa kun on Isiksen "jäsen"?

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Ei tässä asiassa tarvita juristin koulutusta, jokainen kohtuullisestikin selväjärkinen ymmärtää, että nämä ”vaimot” ovat vaarallista roskasakkia, jotka pitäisi pitää Suomen rajojen ullkopuolella.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Suomen rikoslakiin on tullut muutos 2018 "Terrorismirikoksista". Laki tuli voimaan 15 päivänä marraskuuta 2018.

https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2018/20180874

Tuo muutos tuli rikoslakiin kommentissani #44 olevan ylen kirjoituksen tapaukseen liittyvänä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Niin, eivätkö lasten ja muiden ihmisten YK-oikeudet ole jenkkityyliin "universaaleja," sellaisiksi ne on ainakin säädetty.Ihmisoikeudet näissä YK jäsenvaltioissa ovatkin huippuluokkaa vai mitä?Päätellen siitä kuinka tuhatpäiset laumat näistä valtioista hakeutuvat turvapaikanhakijoiksi (mm.juuri suomeen)jne.

Lapsen oikeuksien sopimuksen ovat ratifioineet Yhdysvaltoja lukuun ottamatta kaikki YK:n jäsenvaltiot. Mitkään kalifaatit tai vast.eivät niihin ole sitoutuneet mitenkään,saatikka että niitä kaikki valtiot noudattaisivat.Eihän suomeenkaan siinä tapauksessa tulisi lapsia mm.Afganistanista,Somaliasta jne.vai mitä..KOSKA lastenoikeudet.

Yhdistyneisiin kansakuntiin on liittynyt tähän mennessä (heinäkuu 2011) 193 jäsenvaltiota.

Vai koskevatko lastenoikeuksien sopimuksen noudattamiset ainoastaan suomea ,jossa niitä ei ole edes täällä asuvillakaan?Vai missä haavemaailmassa elätte?Suomi rikkoo jatkuvasti lastenoikeuksiaen sopimusta,sekä lastensuojelulakeja ,perhesuojaa jne.Pitää sanoa että heikoilla kantimilla on tietotaso jollei ole näistä ongelmista tietoinen ,varsinkaan JOS on olevinaan juristitason henkilö.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tässä on muuten erään perheen, siis lapsineen, tarinaa Syyriaan muuttamisesta ja ennen muuttamista miehen olleen pidätettynä Suomessa terroristitutkinnasta, joka johti oikeuskäsittelyyn, mutta mies häippäsi kesken oikeuskäsittelyn Syyriaan.

https://yle.fi/uutiset/3-9460874

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Muutama kohta esimerkiksi 5. artikla: Vanhemmilla on oikeus ja velvollisuus neuvoa ja ohjata lasta käyttämään tähän sopimukseen kirjattuja oikeuksia. Valtion pitää kunnioittaa tätä oikeutta.

Eli siis vanhempia sitoo YK:n lastenoikeuksien sopimuksen sisällöt eli MITEN nämä ihmiset ovat niitä noudattaneet,saatikka viranomaiset?

19. artikla: Lasta pitää suojella väkivallalta, välinpitämättömältä kohtelulta ja hyväksikäytöltä.

Suomen lastensuojelulla olisi ollut siis aika laittaa toimenpiteitä perhettä kohtaan jos lakeja olisivat noudattaneet.JOS suomalaisesta kiltistä perheestä voidaan viedä lapset ilman mitään syytä,jonkun mielisairaiden naapurin juoppoakkojen takia,niin voiv,voi.ja jatkaa sellaisen perusteella perheen vainoamista vuosikaudet kylläpä on lain tulkinta tässä maassa omituisella tasolla.
Ei näytä lastensuojelulakikaan kiinnostavan Yk lastenoikeuksiensopimuksesta puhumattakaan.

Miten suomessa voidaan tulkita näitä lakeja sen mukaan,keistä on kyse,ja mikä on milloinkin viranomaisen henkilökohtainen mieltymys?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Huom.koskee siis vanhempia,kuten koko sisältö .38. artikla: Lasta ei saa värvätä armeijaan eikä hän saa osallistua sodankäyntiin. Aseellisissa selkkauksissa on suojeltava lapsia.

41. artikla: Jos valtioilla itsellään on parempia lakeja kuin tämä sopimus, on niitä noudatettava.

Kaikilla valtioilla ei ole suomen kaltaisia lastensuojelulakeja ,jos ollenkaan.Eli suomen viranomaiset eivät ole näiden perheiden kohdalla ottaneet omia lakejaan avuksi,kuten taas ottavat aina,kun makaronilaatikko on "väärin tehty"tai es.anonyymi ilmoittaja,tai vihansa sokaisema mielisairas naapurin akka tms. kertoilee satuja ja tarinoita naapuristaan.

Suomen lastensuojelu ja YK lastenoikeuksien sopimuksia on siis suomessa noudatettu oikein 10.kun täältä on perheet lähteneet isisriveihin,ja ympäri pohjoismaita ovat palanneet ja taas lähteneet uudestaan..Niinkuin suomestakin.Kuka kehtaa väittää ettei tiedetty mihin nämä lähtivät,kun mediassa toitotettiin ja hallitus varautui jo 2012 suomessa isistaistelijoiden PALAAMISEEN ja siksi leikkaamaan mm.sotaveteraanien rahoja ,sekä suomalaisten sos.turvaa jne.

Voi,voi sentään,kyllä on pätevää porukkaa ja oikeudenmukaista.KELA rahat jne.joita suomesta lähetettiin.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

"Saattaessaan voimaan lapsen oikeuksien sopimuksen Suomi SITOUTUI turvaamaan kaikille lapsille yhdenvertaisesti sopimuksen kaikki oikeudet sekä suojelemaan ja edistämään niitä. Sopimusvaltioilta myös EDELLYTETÄÄN , että ne ryhtyvät AKTIIVISIIN toimiin saattaakseen sopimuksen LAAJALTI TUNNETUKSI sekä aikuisten että lasten keskuudessa"

Suomessa siis laki,mutta ei todellakaan kaikissa YK jäsenvaltioissa.Saatikka isistaistelijoiden ja jälkeläistensä olinpaikassa.Suomessa eivät edes viranomaiset ole noudattaneet,eivätkä noudata tai edes tunne koko lain sisältöä.Eivät edes ne joiden ammattiin se kuluu!

Suomessa on tuomittu lapsia kodin ulkopuolelle TODISTEITTA,valheilla ja uhkailuilla,sekä kaksoiskansalaisten lapsia huostaanottoihin,Suomen viranomaisten ja hallinto-oikeuden päätöksillä ja tässa maassa kehdataan mainostaa lastensuojelun ja näiden kaikenlaisten liittojen rouvakerholaisten toimintaa lainmukaisena ja siten että näillä on oikeudet joka maassa veronmaksajien piikkiin aloittaa omia operaatioitaan.

Kuinka paljon tärkeämmät ovat näiden isistaistelijoiden jälkikasvun ja naisten oikeudet,ihmis ja lastenoikeudet,kuin tuhansien suomalaisten joista EI yksikään näistä vinkujista ole välittänyt vähääkään ,EIKÄ välitä näihin päiviin?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset